‘T Schaep met de 5 Pooten- We benne op de wereld

By jeroen | May 25, 2010

Topics: Uncategorized | No Comments »

2BEE LIEF = 2BEE LOVED

By admin | May 25, 2010

2BEE

Het verhaal achter de naam 2Bee wil ik graag vertellen, omdat het mijn drijfveer is voor al mijn bezigheden en voor mijn hele ZIJN. Hebben jullie wel eens de betekenis van je eigen naam opgezocht? Is misschien wel eens leuk om te doen en ik ben benieuwd bij wie van jullie, de betekenis overeenkomt met je bezigheden in het dagelijkse leven. Mijn volledige naam is Deborah en de betekenis daarvan is (honing) bij. Daarnaast heb ik iets met het cijfer 2. Geen idee waarom, maar het is nu eenmaal zo, dus bingo: dat werd 2Bee. Ik mocht er zijn !

Eerst moest ik leren om er voor mezelf te zijn. Ik kon mezelf door allerlei omstandigheden moeilijk laten zien en ik vond het lastig om de waarde van mijn leven te voelen. Angst had de overhand en zolang je wegloopt voor jezelf verandert er niets. Het gekke was, dat ik ondanks mijn slechte zelfbeeld er altijd wel graag voor anderen wilde zijn en dat ook kon. Daar haalde ik echt mijn voldoening uit. Het ging mij dan niet om mezelf, maar om de aandacht die ik een ander oprecht wilde geven. Door een ander te zien, werd ik toen al en nu nog steeds heel erg blij! :-)

Het grappige is, dat ik al jaren bezig ben om 2Bee vorm te geven, alleen wist ik dat eerst niet. Als men naar mijn werk vroeg, dan kon ik alleen maar zeggen, “ik heb geen werk”, al was ik zo druk als een klein baasje. Ik ging niet naar een betaalde werkgever, maar zat voor een deel in de WAO, omdat ik niet op de traditionele manier kon werken. Nu blijktdat ik al jaren het werk doe dat precies bij mij past, het betaalt alleen (nog) niet. Al ben ik er wel heel rijk van geworden, want ik heb zoveel mooie mensen ontmoet en krijg er zoveel moois voor terug.

2BEE LIEF = 2BEE LOVED

Dit klinkt wel heel zoetsappig, maar is zeker niet zo bedoeld. Aangezien ik iets met de Engelse taal heb en ik mij beter uit kan drukken in die taal, is deze door mij bedachte kreet tweetalig uit te leggen. Mijn ervaring is, dat als je je liefde kan uitdragen (dit wil niet zeggen dat je altijd lief moet zijn) je ook geliefd bent. En als je in jezelf gelooft en je eigen ding doet met respect voor anderen, vloeit daar ook vanzelf geliefd zijn uit voort, al is dat gelukkig het doel niet (meer) voor mij.

Ik hoop dat ik iedereen die mijn site bezoekt iets waardevols en positiefs mee kan geven en wie weet willen jullie mij als het waarde heeft gehad daar wel iets waardevols voor teruggeven. Ik ga mijn leven met wie dat wil via deze site delen en hoop met mijn 2Bee mensen echt te raken en te stimuleren.

GENIET VAN JE LEVEN oftewel ENJOY 2BEE!

Topics: Uncategorized | No Comments »

GOEDGEKEURD, AFGEKEURD OF GEWOON PRETTIG GESTOORD…..

By admin | January 22, 2010

Tja, wie zit er nu te wachten op wat ik te vertellen heb? Dat denk ik eigenlijk nog steeds. Toch heb ik nu de stap gezet om gewoon mijn ervaringen met jullie te gaan delen, nu ik deze kans krijg. Uit mijn eigen ervaring weet ik, dat het fijn is als iemand zijn verhaal met jou deelt en je daardoor herkenning en erkenning vindt. Ik hoop dat mensen zich hier met elkaar kunnen verenigen, verbinden en steun aan elkaar kunnen vinden. Elkaar een hart onder de riem steken. Positieve inbreng en blijmakers ontvangen van elkaar. En laten zien dat je met een zogenaamde beperking nog steeds heel veel kunt betekenen in deze maatschappij.

Ik heb jarenlang geworsteld met de eetstoornis boulimia en ik dacht werkelijk dat ik de enige was met dit rare gedrag. Waarom at ik niet gewoon? Ik voelde me schuldig omdat ik mijn eten eruit gooide terwijl er andere mensen op deze wereld geen eten hadden. Toch kon ik er niet mee stoppen en ik schaamde me er diep voor. Toen ik hoorde dat er veel meer mensen waren met een eetstoornis en dat dit een psychische aandoening is, gaf mij dat zoveel opluchting en ruimte. Als ik ziek was kon ik er niets aan doen dat ik zo was, maar kon ik er wel iets aan doen om beter te worden. Met de juiste hulp en begeleiding is dat ook gelukt!

Als je er voor open staat om hulp aan te nemen, dan kun je aan je herstel werken. Iedereen die bereid is om zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen, kan zichzelf een beter leven geven. Dat er altijd een diepere oorzaak voor een (psychische) beperking is, is wel duidelijk en dat het voor sommige mensen erg moeilijk is hier daadwerkelijk iets mee te doen is ook begrijpelijk. Toch kan je met een beperking echt een leuk leven leiden. Je moet er wel zelf aan (mee) werken en niet blijven steken in een gevoel dat anderen jou altijd wat aandoen, of hebben gedaan.

De maatschappij waar wij in leven is niet makkelijk en al helemaal niet als je niet helemaal aan de “juiste eisen” voldoet. Daardoor ga je als mens nog meer twijfelen aan jezelf. Dit is zo jammer! Ieder mens heeft zijn eigen unieke waarde en als je daarnaar op zoek gaat bij jezelf, zul je nog versteld staan. Je hoeft geen grote daden te verrichten om een waardevol mens te zijn! Als je jezelf maar laat zien en je niet bang laat maken door allerlei aannames van mensen die het beter lijken te weten. Weet dat iedereen zijn eigen zoektocht heeft en jij kan alleen maar zo leven, zoals je zelf voelt dat het goed voor je is.

Het is voor mij alleen maar duidelijk geworden doordat ik hier keihard tegen aanliep. Eerst werd ik afgekeurd, door de maatschappij en vervolgens ook nog door mezelf! Toen werd ik goedgekeurd, maar ik liep nog steeds tegen dezelfde kwetsbaarheden aan en met de manier waarop de maatschappij omgaat met mensen die kwetsbaar zijn. Ik ben hooggevoelig en kan daardoor niet altijd in de snelheid van de maatschappij mee. Hier word ik regelmatig mee geconfronteerd. De beperking die het met zich mee brengt is dat ik niet op de manier functioneer die men in deze maatschappij verwacht.

Eerlijk gezegd is dat ook een zegen. Ja, ik ben kwetsbaar en dat is mijn zwakte, maar tegelijkertijd is het mijn grootste kracht! Doordat ik meer rust nodig heb om mijn energie goed te benutten, heb ik tijd gekregen. Tijd om bij mezelf te komen, tijd waarin ik veel verschillende dingen in mij op kan nemen en ervaren.

Daar heb ik alleen wel begrip bij nodig, net als zoveel andere mensen, die tegen hun eigen kwetsbaarheid aanlopen in deze wereld.

Het mooie is, dat ik op deze manier al op heel veel plekken iets toe heb kunnen voegen. Door er te zijn op momenten dat anderen op hun werk moeten zijn. Voor mezelf een opsteker, maar zeker ook voor de ander. Het belang om in deze wereld echt gezien te worden is heel groot en ik draag daar graag mijn steentje aan bij.

Willen jullie jezelf ook laten zien? Enjoy 2Bee here with me!

Topics: Uncategorized | 1 Comment »