Home | »

GOEDGEKEURD, AFGEKEURD OF GEWOON PRETTIG GESTOORD…..

By admin | January 22, 2010

Tja, wie zit er nu te wachten op wat ik te vertellen heb? Dat denk ik eigenlijk nog steeds. Toch heb ik nu de stap gezet om gewoon mijn ervaringen met jullie te gaan delen, nu ik deze kans krijg. Uit mijn eigen ervaring weet ik, dat het fijn is als iemand zijn verhaal met jou deelt en je daardoor herkenning en erkenning vindt. Ik hoop dat mensen zich hier met elkaar kunnen verenigen, verbinden en steun aan elkaar kunnen vinden. Elkaar een hart onder de riem steken. Positieve inbreng en blijmakers ontvangen van elkaar. En laten zien dat je met een zogenaamde beperking nog steeds heel veel kunt betekenen in deze maatschappij.

Ik heb jarenlang geworsteld met de eetstoornis boulimia en ik dacht werkelijk dat ik de enige was met dit rare gedrag. Waarom at ik niet gewoon? Ik voelde me schuldig omdat ik mijn eten eruit gooide terwijl er andere mensen op deze wereld geen eten hadden. Toch kon ik er niet mee stoppen en ik schaamde me er diep voor. Toen ik hoorde dat er veel meer mensen waren met een eetstoornis en dat dit een psychische aandoening is, gaf mij dat zoveel opluchting en ruimte. Als ik ziek was kon ik er niets aan doen dat ik zo was, maar kon ik er wel iets aan doen om beter te worden. Met de juiste hulp en begeleiding is dat ook gelukt!

Als je er voor open staat om hulp aan te nemen, dan kun je aan je herstel werken. Iedereen die bereid is om zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen, kan zichzelf een beter leven geven. Dat er altijd een diepere oorzaak voor een (psychische) beperking is, is wel duidelijk en dat het voor sommige mensen erg moeilijk is hier daadwerkelijk iets mee te doen is ook begrijpelijk. Toch kan je met een beperking echt een leuk leven leiden. Je moet er wel zelf aan (mee) werken en niet blijven steken in een gevoel dat anderen jou altijd wat aandoen, of hebben gedaan.

De maatschappij waar wij in leven is niet makkelijk en al helemaal niet als je niet helemaal aan de “juiste eisen” voldoet. Daardoor ga je als mens nog meer twijfelen aan jezelf. Dit is zo jammer! Ieder mens heeft zijn eigen unieke waarde en als je daarnaar op zoek gaat bij jezelf, zul je nog versteld staan. Je hoeft geen grote daden te verrichten om een waardevol mens te zijn! Als je jezelf maar laat zien en je niet bang laat maken door allerlei aannames van mensen die het beter lijken te weten. Weet dat iedereen zijn eigen zoektocht heeft en jij kan alleen maar zo leven, zoals je zelf voelt dat het goed voor je is.

Het is voor mij alleen maar duidelijk geworden doordat ik hier keihard tegen aanliep. Eerst werd ik afgekeurd, door de maatschappij en vervolgens ook nog door mezelf! Toen werd ik goedgekeurd, maar ik liep nog steeds tegen dezelfde kwetsbaarheden aan en met de manier waarop de maatschappij omgaat met mensen die kwetsbaar zijn. Ik ben hooggevoelig en kan daardoor niet altijd in de snelheid van de maatschappij mee. Hier word ik regelmatig mee geconfronteerd. De beperking die het met zich mee brengt is dat ik niet op de manier functioneer die men in deze maatschappij verwacht.

Eerlijk gezegd is dat ook een zegen. Ja, ik ben kwetsbaar en dat is mijn zwakte, maar tegelijkertijd is het mijn grootste kracht! Doordat ik meer rust nodig heb om mijn energie goed te benutten, heb ik tijd gekregen. Tijd om bij mezelf te komen, tijd waarin ik veel verschillende dingen in mij op kan nemen en ervaren.

Daar heb ik alleen wel begrip bij nodig, net als zoveel andere mensen, die tegen hun eigen kwetsbaarheid aanlopen in deze wereld.

Het mooie is, dat ik op deze manier al op heel veel plekken iets toe heb kunnen voegen. Door er te zijn op momenten dat anderen op hun werk moeten zijn. Voor mezelf een opsteker, maar zeker ook voor de ander. Het belang om in deze wereld echt gezien te worden is heel groot en ik draag daar graag mijn steentje aan bij.

Willen jullie jezelf ook laten zien? Enjoy 2Bee here with me!

Topics: Uncategorized | 1 Comment »

One Response to “GOEDGEKEURD, AFGEKEURD OF GEWOON PRETTIG GESTOORD…..”

  1. Mr WordPress Says:
    January 22nd, 2010 at 3:44 pm

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Comments